Ghetto blast постери / Александар Балдазарски

Фотографии од скопската архитектура, искористени во постерите на Baltronic. Секој четврток љубителите на неговиот музички избор се среќаваат во скопското чаршиско кафуле „La kanja”. Пред секоја забава,  се подготвува објавата за случувањето, а архитектурата е често подлога за добар постер. Тоа не е случајно, Александар Балдазарски е млад архитект, кој исто има пасија и кон фотографијата, музиката и графичкиот дизајн. Често архитектите делуваат на повеќе полиња, но никогаш не ја оставаат основата на професијата, која е доста инспиративна и применлива за повеќе цели. Крупни кадри, детали, игра со погледот ги карактеризираат овие фотографии. Во прилог гaлерија од нив:

IMG_0540 gorenje

IMG_0539 centar

f5jJvH6

IMG_7252

IMG_8866

photo 2

photo 3

IMG_7253 kapistec zebra

IMG_7251 sampionce

Автор на статија: