Реконструкција на легендарната скопска кафеана Идадија III / Ninovski architects

Година: 2020

Локација: Дебар Маало, Скопје

Автори: Симона и Дејан Ниновски

Студио: Ninovski architects

 

Кафеаната ,,Идадија” е отворена во 1928 година и опстојува до денес, благодарејќи на членовите на семејството кои се потрудиле да ја сочуваат традицијата и заложбата на нивните предци.

Идадија 3 е исклучително семеен бизнис кој што е долг спрема предците. Со постојано осовременување како симбол на денешното битисување, Идадија е искрена семејна приказна.

 

Архивска документација

 

Кафената предн неколку години го доби своето ново лице,  според проектот на студиото Ниновски, кој го презентираме во денешната објава. Оваа реализација минатата недела се здоби со регионалната награда BIG SEE за ентериерно уредување.

 

 

Пресеци

 

 

3D визуелизации

Фотографии од изведбата