Workplace conference / B2 Solution

Денес во Белград, се оддржа регионална конференција под наслов “Workplace conference” во организација на B2 Solution. Темата на настанот го...

Дебата на тема “Трансформација“ организирана од BIG SEE (најава)

BIG SEE Македонија организира дебата на тема „Трансформација на модернистичкото архитектонско наследство“. "Објектите од постземјотресната обнова на Скопје после 1963...

Oнлајн дебата “Нов ГУП за зелен и хуман град”

Дата: 16 декември, 2021 Време: 17:30 - 20:30h Онлајн дебатата што ја организира Зелен хуман град со наслов “Нов ГУП...

Да инвестираме во футуризмот

Да инвестираме во футуризмот: Културните пејсажи на еден пост-социјалистички град Петок 22 Ноември од 19-22 часот во просториите на Кино...

Панел дискусија – Обновливи извори на енергија за подобра животна средина

Вчера, во просториите на Холидеј ин, се оддржа панел дискусија во рамките на кампањата од јавен интерес за подобра животна...

Дебата за „Клинички центар“ на ТОП ТЕМА

Како да се се стави крај на тоталитаризмот во урбаното планирање и градењето? Дали новиот Клинички центар на иста локација...

Дебата за културното наследство во услови на земјотреси

На TV 21, пред неколку дена, во рамките на емисијата „Клик плус“ се водеше дебата насловена како „Охрид- меѓу потресите...