Станбен објект на ул. „Македонија“ / фотогалерија

Објект: / Автор:  / Година на изведба : / Локација:  ул. ''Македонија'' Општина Центар, Скопје Фотографии: Борис Јурмовски  /2024/       [gallery link="file"...

Општина „Центар“ распиша конкурс за нова Општинска Зграда

Распишувач: Општина Центар ( Скопје) Рок: 27.09.2024 година до 15 часот Награден фонд: 1 место - 750.000 денари; 2 место...

„За убави маалски дружби“ – просторна инсталација на BMA

Стопанска банка на своите социјални мрежи објави за својата донација за граѓаните на Општина Центар, во облик на просторна инсталација....

Kонкурсен труд за „Избор на идејно решение за локалитет фабрика Треска“ / Ивановски, Милушева, Дамјановска, Стојановски, Темелковска

Автори:Јован Ивановски, Паолина Милушева, Теа Дамјановска, Мхајло Стојановски и Билјана Темелковска Година на проектирање: 2021 Локација: Општина Центар, Скопје Во...

Општина Центар е Највело скопска општина за 2023

Општина Центар ја понесе титулата за Највело општината во Скопје и околината за 2023 - признание кое за првпат годинава...

48 хотели и 50 згради за Маџир Маало – пренесува „Сакам да кажам“

Порталот „Сакам да кажам“ објави дека според новиот ДУП за Градска четврт И 05 - Маџир Маало 2, се предвидени...

Тремот на учителската школа во Скопје

Остатоците од влезната партија на Старата учителска школа во Скопје, се нем сведок за градот од XIX и првата половина...

Интерактивна мапа на градежни дозволи во Општина Центар

  Граѓанската иницијатива „Шанса за Центар“ апелира нивната општина транспарентно да го комуницира издавањето на градежни дозволи. Тие побараа интерактивна...

Продолжен рокот и променет фондот на награди за конкурсот за фабриката „Треска“

По официјално упатените забелешки до Општина Центар, од наша страна во име на читателите и фелата, како и по реакциите...

Конкурс за архитектонско урбанистичко идејно решение за просторот на фабриката „ТРЕСКА“

Распишува: Општина Центар Локација: Фабрика Треска / Скопје Рок: 1.09.2021 Награден фонд во нето износ:  1 место / 260.000 денари...