„Архитектурата како уметност“ од Никола Узуновски

Покана да го проследите предавањето„АРХИТЕКТУРАТА КАКО УМЕТНОСТ“ од Никола Узуновски,  кој е визуелен уметник кој живее и работи во Италија, професор на Accademia Italiana во Банкок, Тајланд.

2009-та год. Узуновски беше претставник на Македонија на Венецијанското биенале.

Предавањето ќе се оддржи во амфитеатарот на Архитектонски факултет во Скопје, во четврток (8 октомври ’15) од 18.00 – 20 часот.

Nikola_Uzunovski_at_TEDxSkopjeПовеќе за Никола Узуновски, можете да прочитате на слениот линк

Автор на статија: