Конкурс на ARCHMEDIUM за центар на водени спортови во Охрид

ARCHMEDIUM  е мултикултурна платформа за размена на проекти. Насочени се кон организирање на меѓународни конкурси според професионални критериуми и одбрано жири со цел соработка помеѓу архитектонските факултети, студенти и млади архитекти.

archmedium

Овој пат на огромно задоволство, АРХМЕДИУМ, организира меѓународен конкурс за центар на водени спортови во Охрид.  Вниманието е посочено кон организацијата на охридскиот маратон, како и долгата спортска традиција. Локациски сместен во крајбрежјето близу Билјанини Извори, на територија од 3000 м2 ( +-10%), се бара организација на центарот со сите потребни простории и површини за одлагање кану, едрилици, кајак, спортски реквизити, базени, администрација, кафетерија и припремни простории.

i01

00

Конкурсот е поделен во две категории, студентски и за млади архитекти (до 10 години по дипломирање). Во центарот на вниманието се помладите колеги за кои наменети се три награди (2500, 1000, 500 евра ) и 10 почесни признанија, дополнително објавување на проектите во македонскиот магазин Порта 3, светски магазинини и блогови, како и официјална изложба. За младите архитекти ќе се додели 1во место (2000 евра), и три почесни признанија.

i02

Регистрирањето на конкурсот е поделено во три периоди:

специјална понуда – од 23 февруари до 5 април ( 60,5 евра)

рано регистрирање- од 6 април до 3 мај (90,75 евра)

регуларна регистрација – од 4мај до 31 мај (121 евра)

p07

Жирито на овој конкурс е составено од реномирани македонски архитекти:

Александар Радевски,

Бесиан Мехмети,

Антонио Петров,

Огнен Марина,

Елена Аспровска.

p18

официјалните ифнормации можете да ги најдете на: archmedium.com

Автор на статија: