Терминална контрола на летање – Скопје / Дубровска, Ивановски

Идеен проект / Прва награда на повикан конкурс Автори: Лилјана Дубровска, Зоран Ивановски Соработници: Екатерина Божиновска, Снежана Златановска, Лидија Ивановска,...

Пристанишна зграда – Аеродром Скопје / Пота

Локација: Петровец, Скопје Автор / архитектура и ентериер / :  Владимир Пота Сообраќајно-техничко решение:  Воин Тошиќ, Обрад Бабиќ Година на...

The Line between Architecture and Photography / Наумчески

Автор: Александар Наумчески Година: 2015 На видео каналот „You Tube“ налетавме на компилација од фотографиите на архитект Александар Наумчески, подготвено...

„OHrid JAM“ во организација на БЕСТ Скопје / 30 сеп. – 3 октомври

БЕСТ Скопје организира културна размена со студенти од цела Европа Бордот на Европски Студенти по Технологија (БЕСТ Скопје), организира културна...

Ентериер ВИ / PROXY

Студио: PROXY Автор: Никола Кунгуловски Година: 2016 Контакт / страна : www.weareproxy.com Овој современ стан се наоѓа во центарот на...

Одморалиште „Пелагонија“ и РТВ Скопје / Ицевска и Каровска

Локација: Маврово Автори:  Александра Ицевска - Бојкова, Милица Каровска - Бундевска Година на проектирање: 1986 Инвеститор: ГРО Пелагонија Извор: Бимас...

Chromo Skopje

Автори: Mattia Mura, Marco Zanin Година: 2016 Извор: Domus На 21 септември, на нет страната на познатиот магазин Домус /...

Адаптација и реконструкција на поткровје / Танчески

Локација: Скопје Година на проектирање: 2014 Година на изведба: 2016 Aвтор: Танчески Огнен Фотографии: Андријана Тилиќ, Гоце Ефтимов Контакт: tognen@gmail.com...

Ентериер на стан ОН1 / Поповска

Локација: Скопје Година на проектирање: 2014 Година на изведба: 2014/2015 Автор: Маргарита Поповска Фотографии: Васе Аманито Петровски Контакт: popovska.margarita@gmail.com Станот...

ПАРК(инг) ден Битола / PARK(ing) day Bitola

На ден 16.09.2016 (петок) од 11:00-20:00 часот, за прв пат во Македонија, на плоштадот „Гоце Делчев“ во Битола, ќе се...