“Dani Arhitekture” од19 до 22 мај во Сараево

Сараево од 19 до 22 мај оваа година по девети пат ќе биде домаќин на интернационалниот фестивал за архитектура “Dani...

Во најава комплексот над Јужниот Булевар (бул.Македонија)

Деновиве, на запуштеното градилиште на Јужниот булевар, зад Музејот на Град Скопје, конечно се постави табла со 3Д визуелизација за...

Job Fair – Чекор поблиску до твојата кариера!

Бордот на Европски Студенти по Технологија-БЕСТ - Скопје со особена чест Ви го најавува дванаесеттото по ред издание на Саемот...

Резултати од работилницата „Архивики“

Викендов, се одржа работилницата „Архивики“ во организација на студиото за архитектура и дизајн „Архипункт“, во соработка со Здружението „Споделено знаење“...

Tрет TEDxSeptemvriskaSesijaSalon – „Скопје 2022….

Tрет TEDxSeptemvriskaSesijaSalon – „Скопје 2022: Урбано одржлив град - реалност или илузија? (“Skopje 2022: Sustainable City - Reality or illusion?”)...

Како помина SymbioCity?

Утрово во 9:00 часот започна семинарот посветен на SymbioCity пристапот во проектирањето и планирањето. Истиот беше организиран од страна на...

Семинар за SymbioCity пристапот во планирањето / 6 Април Public Room

Утре, среда, со почеток од 9 - 13 часот, се организира семинар посветен на SymbioCity пристапот во проектирањето и планирањето....

Калатрава ќе го проектира новиот мост на Вардар?!

Денес во соопштение до јавноста, општина Аеродром ги соопшти плановите за новиот мост на Вардар. Истиот треба да ги поврзе...

Повик за работилница на Архипункт во соработка со МАРХ и ЗСЗ

„Работилница за збогатување на Wikipedia  со податоци за македонската и светската архитектура“ Организатор: Студио за архитектура и дизајн Архипункт Соработници:...

Во Струмица уништен муралот „Пролетна игра“ на проф. Иван Велков

Македонија изгуби уште едно ремек дело од поствоениот период во доменот на сликарството. Станува збор за рушење на дел од Работничкиот...