Доделени награди на Бимас 2016

Вчера официјално заврши манифестацијата Бимас 2016,  со  свеченоста на доделување награди, во Музејот на град Скопје. Традиционално се доделуваат во...

Свеченост на доделување награди и затворање на БИМАС 2016

Вечерва со почеток во 20:00 часот, во Музејот на град Скопје, ќе започне свеченоста на доделување награди и затворање на...

Најавена летната школа на American College ( UACS )

Факултетот за архитектура и дизајн при Универзитетот Американ Колеџ - Скопје, ја најави овогодинешната летна школа, под наслов „Soft spaces“....

Проектот „Ничија земја“ на Биеналето на архитектурата во Венеција

Во историскиот воен локалитет „Арсенале“вчера свечено беше отворен македонскиот павилјон во рамките на 15. издание на најпрестижниот светски настан од...

„Навраќање на постземјотресната обнова на Скопје“ – Ана И. Дескова

Во 19:00 часот во Музеј на Град Скопје архитект д-р Ана Ивановска Дескова ќе одржи предавање на тема „Навраќање на...

Работилница „Students and Public Space: Design Challenge”

Младински образовен форум објави повик за пријавување на учесници на работилница „Students and Public Space: Design Challenge” Работилницата ќе трае...

Предавање: „Урбани кревети и маси“ – Аристид Антонас

После успешната сабота, денес програмата на Бимас продолжува со предавање  на  Аристид Антонас, од Атина -Грција. Настанот ќе се случи...

Денес – Проектот „Рециклиран град“ и предавање на д-р Мицковски

Денес, од настаните на Бимас 2016 ви го најавуваме  проектот „Рециклиран град“ и предавањето насловено како„Трансформација на индустрискиот простор во...

Вечерва – предавање на МАРОЈЕ МРДУЉАШ, во склоп на БИМАС ’16

20.05.2016 во 20ч, ПРЕДАВАЊЕ на Архитектонски факултет, Скопје.  со значајниот гостин од Хрватска МАРОЈЕ МРДУЉАШ, уредник на влијателното хрватско списание...