Истражете го Стоби!

Веќе 8ма година, како локалитетот Стоби е прераснат во успешна Национална установа-Стоби. Истиот во изминатите години се истражува со полна...

Иницијатива „Го сакам Аеродром“

На социјалната мрежа Facebook, деновиве се актуелизира уште еден предлог ДУП. Истиот е актуелизиран од страна на заедницата насловена како...

П Р Е Д А В А Њ Е на архитект др. Владимир Ладински

Извор: aam.org.mk Тематски целини: 1.   Предизвици произлезени од промените во животната средина (климатски промени, загадувања, прекумерно користење на природните ресурси...

Драган Крстевски со предавање на Кралскиот институт, во Лондон

Младиот македонски архитект Драган Крстевски ( Гаго), денес ( 08.03.2016) ќе одржи предавање на Кралскиот Институт на Британските Архитекти (RIBA)...

” Уметничка резиденција во природен амбиент”

Креативен Викенд Ве поканува, денес Петок, 04.03.2016 година, во 19:00ч. на дебата  за архитектура на тема " Уметничка резиденција во природен...

Се поставуваат „каријатиди“ на Стоковна куќа „НАМА“ Скопје

Како што напредува рефасадирањето на Стоковната куќа “НАМА“ Скопје, така напредуваат и изненадувањата од овој „проект“.  Деновиве се поставуваат монтажни...

Од денешната дебата на скопскиот саем

„Урбанистички план – просторот како ресурс или роба за продавање“ беше темата на денешната дискусија организирана од страна на Асоцијацијата...

Каде почива Андреја Дамјанов ?

Големиот македонски градител од XIX век, Андреја Дамјанов роден во селото  Папрадиште, претставува симбол на македонското неимарство. Потекнувал од познатото...

„Урбанистички план – просторот како ресурс или роба за продавање“

Насушна дебата организирана од Асоцијацијата на архитекти на Македонија. На истата се надеваме на вистинска посетеност, со цел учество и...

„ДАМЛА“ НА ФДУ

Почнувајќи од 25ти Февруари, Факултетот за драмски уметности, ќе биде домаќин на тридневен настан наменет симболички да одбележи една година...