МАРХ полни 1 година :)))

Со голема радост, МАРХ денес го слави својот прв роденден. Официјално нет страната беше промовирина и пуштена во сообраќај за...

Архитект МАРТИН ГУЛЕСКИ е добитник на наградата “Андреја Дамјанов“

Нашиот драг професор, поддршка и инспирација, проф. Мартин Гулевски е добитник на наградата за животно дело “АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ 2015. На...

Кристоф Фелгер со предавање на Архитектонски факултет

превземено од: AAM, АФС Почитувани колеги, задоволство ни е да Ве поканиме да присуствувате на вечерното предавањена архитектот Кристоф Фелгер...

промоција на книгата “ПАТОТ НА ЕДЕН АРХИТЕКТ“

Почитувани колеги, Архитектонски факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј“ Скопје, има чест да Ве покани на промоција на книгата...

Се отвара центарот за дизајн и иновации „Јавна соба“

Денес во новите простории на Јавна соба, се отвара центарот за дизајн и иновации со изложба на фото клуб ЕЛЕМА....

Изложба на современата полска архитектура 27 октомври 2015

POLSKA. ARCHITECTURE/ ПОЛСКА. АРХИТЕКТУРА изложба на современата полска архитектура Место: Архитектонски факултет, УКИМ, Бул. Партизански одреди 24, Скопје Отворање: Вторник,...

Basic Balkan Architecture

Второто балканско биенале и асоцијацијата Колектив, организираат отворен повик за просторна инсталација, во просториите на галеријата ( Колектив ). Темата...