Слаткарница Делициа / Метатет

Автори: Елена Мартиновска, Маријана Николовска, Соработник: Фросина Ангелеска Студио: МЕТАТЕТ 3д визуелизација: Маријана Николовска, М-р Арх. Фотографија: Марко Костовски Локација:...

Ентериерно решение за КАНЦЕЛАРИСКИ ПРОСТОР во Битола / 3SArchitects

Година на проект:  2023 Автори:  Наташа Стојаноска, Лазар Стојаноски Проектантско биро: 3SArchitects, Скопје Инвеститор: Приватен Локација: Битола Површина: 130 m2...

Канцеларии „Тиквеш “ / PROXY

Година на проектирање : 2022 Студио: Proxy Локација: Кавадарци Фотографии: Васе Аманито   Авторско образложение : Новите канцеларии за потребите...

Стан на поткровје / Дончева

Година на проектирање: 2022 Година на изведба: 2022-2023 Автор: Маја Дончева, д.и.а. Автор на фотографии: Бујото Локација: Влае, Скопје Површина:...

Sequence apartment / BINA

Локација:  Скопје Површина: 85 m2 Година на изведба: 2022 Студио: BINA [bureau of inventive architecture] Проектанти: Бекир Адеми, Амине Адеми Веб страна: www.bina.mk Фотографии: Васе Аманито...

Стан со поглед кон Водно/ Николовски

Ентериер и дизајн: Даниел Николовски Година на изведба: Фебруари, 2022 Локација: Дебар Маало, Скопје Површина: 65м2 Автор на фотографии: Марко...

МАРХ Разговори: од архитектурата кон дизајнот / интервју со Даме Јовановски

Вториот гостин на МАРХ разговори: од архитектурата кон дизајнот, е Даме Јовановски, архитект од Куманово, кој изработува извондредни 3D визуализации....

Стан под падините на Водно / Smart Living

Студио: Smart Living Фотографии: Андријана Тилич Локација: Скопје, Македонија Површина: 180 m2 Архитектонското студио и концепт продавница Смарт Ливинг од Скопје неодамна  го заврши...