„Исчезнување на јавниот човек“ / Современи (не)демократии“

Во рамки на 16. АКТО Фестивал за современи уметности „Современи (не)демократии“ Продуцирано од организацијата „Факултет за работи што не се...

Ревизијата на ДУП-овите нема да ги спаси центарци од висококатници / сторија на 360°

Планот за развој на Маџир Маало е само еден пример за проблематичен ДУП во градот Скопје. Впрочем, подигнувањето на висококатници се...

Студенти предлагаат урбанистичко ребрендирање на Кочани

Статијата е сопственост на изворот samoprasaj.mk и е пренесена во целост >>> Педесетина студенти од Архитектонскиот факултет претставија 11 идеи...