ДЕН НА КОМОРАТА – со доделување на 4 годишни награди за 2023 година

На 22 декември 2023 година на пригодна свеченост по повод 16 годишнината од своето постоење се одбележа Денот на Комората...

Доделени наградите на БИМАС XX и XXI

Во петокот, на 29 септември, во 19:30 часот во Музејот на Современата Уметност во Скопје, се случи свеченото затворање на...

ATTIKA и Архи Груп План А – наградени за најдобри фасади на „Life Challenge“ на Baumit

Компанијата Baumit во 2012 година ја претставува најголемата програма за бои во Европа „Life“. Од тука започнува и мислата за...

BIGSEE со награди за современата македонска архитектура

BIG SEE претставува платформа, која ги препознава достигнувањата и потенцијалот на повеќе сфери во повеќе полиња, од архитектура и дизајн...

Доделени наградите на БИМАС 2018 „Баукултур“

На 27 септември 2018 (четврток) во 20:00 часот во Музеј на град Скопје се случи свеченото затворање и доделувањето на...

Доделени наградите за конкурсот на темата „Индустрија во град“

Заврши конкурсот на Цементарница УСЈЕ и Архитектонскиот факултет од Скопје. Во склоп на студентската изложба на архитектонските студија која се...