ИДНИНАТА КАКО ПРОЕКТ | ДОКСИЈАДИС ВО СКОПЈЕ / фотогалерија

На 21.09.2023 во Музејот на современа уметност во Скопје, беше отворена изложбата „Идината како проект - Доксијадис во Скопје“, која...

Технички извештај за Централната Пошта во Скопје – Европа Ностра и Европската инвестициска банка

  Минатата недела објектот на Централната Пошта во Скопје, беше во центарот на одбележувањето на 60 годишнината од катастрофалниот земјотрес...

„Подемот и падот на Скопје“ – изложба на Државниот архив

  По повод 60-годишнината од катастрофалниот земјотрес во Скопје, минатата недела во Музејот на современата уметност е отворена дигиталната изложба...

3Д мапинг и ласерски проекции – 60 години од скопскиот земјотрес

Продолжуваме со објавите посветени на одбележувањето на 60 годишнината од скопскиот земјотрес. Во денешната ви пренесуваме фотогалерија од ласерските проекции...

СКОПЈЕ – ГРАДОТ ФЕНИКС

Во Музејот на Град Скопје е поставена изложбата „ Скопје - Градот Феникс“ по повод 60 годишнината од земјотресот. Истата...

60 години од 5:17

Пред 60 години, во 5:17 се случи скопската трагедија, градот го погоди  земјотрес со јачина од 6,1Mw. Земјотресот однесе повеќе...

 „Варшава го исцртува Скопје“

Издавачката куќа BEGEMOT објави на социјалните мрежи дека изданието „Варшава го исцртува Скопје“ веќе може да се најде во скопските книжарници. ...

THE SKOPJE PROJECT – прв ден

Денес имавме исклучителна можност, на Архитектонскиот Факултет - Скопје при Уким, да присуствуваме на првиот ден од научната конференција „Проект...