МЕЛЕЕМ наградени во Словенија

Извор>>>

МЕЛЕЕМ, се здобија со награда BIG SEE WOOD AWARD 2018 на Неделата на дизајн, во  Љубљана, Словенија. Признанието е доделено во категоријата CITY AND COMMUNNITY за проектот Урбан модулар, дизајниран од арх. Сара Симоска, додека како проект менаџер се јавува Маја Лозаноска.

Проектот се реализираше преку две работилници на кои учество земаа повеќе заинтересирани преку јавен повик, во Тетово и Прилеп.

Честитки! 🙂