The Line between Architecture and Photography / Наумчески

Автор: Александар Наумчески Година: 2015 На видео каналот „You Tube“ налетавме на компилација од фотографиите на архитект Александар Наумчески, подготвено...

„OHrid JAM“ во организација на БЕСТ Скопје / 30 сеп. – 3 октомври

БЕСТ Скопје организира културна размена со студенти од цела Европа Бордот на Европски Студенти по Технологија (БЕСТ Скопје), организира културна...

Ентериер ВИ / PROXY

Студио: PROXY Автор: Никола Кунгуловски Година: 2016 Контакт / страна : www.weareproxy.com Овој современ стан се наоѓа во центарот на...

Одморалиште „Пелагонија“ и РТВ Скопје / Ицевска и Каровска

Локација: Маврово Автори:  Александра Ицевска - Бојкова, Милица Каровска - Бундевска Година на проектирање: 1986 Инвеститор: ГРО Пелагонија Извор: Бимас...

Chromo Skopje

Автори: Mattia Mura, Marco Zanin Година: 2016 Извор: Domus На 21 септември, на нет страната на познатиот магазин Домус /...

Адаптација и реконструкција на поткровје / Танчески

Локација: Скопје Година на проектирање: 2014 Година на изведба: 2016 Aвтор: Танчески Огнен Фотографии: Андријана Тилиќ, Гоце Ефтимов Контакт: tognen@gmail.com...

Ентериер на стан ОН1 / Поповска

Локација: Скопје Година на проектирање: 2014 Година на изведба: 2014/2015 Автор: Маргарита Поповска Фотографии: Васе Аманито Петровски Контакт: popovska.margarita@gmail.com Станот...

ПАРК(инг) ден Битола / PARK(ing) day Bitola

На ден 16.09.2016 (петок) од 11:00-20:00 часот, за прв пат во Македонија, на плоштадот „Гоце Делчев“ во Битола, ќе се...

Забележани мали оштетувања на скопската тврдина

Деновиве сеизмичката активност на скопскиот регион, предизвика  оштетувања на некои од објектите низ градот. Kај повеќето објекти, тие се вонкоструктивни...

Тениска арена, гимнастичка сала и сала за боречки спортови

Директорот на СЦ „Борис Трајковски“ Златко Перински денеска ја презентираше новата капитална инвестиција за изградба на нова тениска арена, гимнастичка...