Жителите на Карпош против предложениот урбанистички план

Жителите на Карпош, повикуваат преку  социјалните мрежи на освестување на своите сожители против предложениот урбанистички план на општината.  Граѓаните имаат...

In memoriam: Љубе Пота, урбанист и архитект, 1918 – 2015

Извор: AAM  и Утрински Весник Замина човекот кој го одбележа урбанизмот во Македонија За Љубе Пота неговите колеги велат дека...

Честит Илинден!

2ри август е голем ден во македонската историја. Во повеќе наврати македонскиот народ, овој датум го одбирал за значајни историски...

52 години од 5:17 – сеќавање за скопскиот земјотрес

Пред 52 години, во 5:17 се случи скопската трагедија, градот го погоди  земјотрес со јачина од 6,1Mw. Земјотресот однесе повеќе...

13 начини на гледање на градот / Повеќе автори

Куратор: Даниел Серафимовски Асистент: Оливер Илиевски Отворање на изложбата: среда, 24 Јуни 8:30 часот Времетраење на изложбата: 24 Јуни -...

BERLIN.SCAPES:LAB / DISCURSIVE TURNS

независна студиска програма за студенти и млади архитекти Платформата SCAPES:LAB (https://www.facebook.com/scapeslab?fref=ts) ги соединува сите капацитети во единствена, колаборативна платформа на...

„Behaviorology in Ohrid” – Летна школа за архитектура при UACS

Behaviorology in Ohrid е тема на Третата во организација на Факултетот за Архитектура и дизајн при Универзитет Американ колеџ Скопје. На...