Работилница „Students and Public Space: Design Challenge”

Младински образовен форум објави повик за пријавување на учесници на работилница „Students and Public Space: Design Challenge” Работилницата ќе трае...

Предавање: „Урбани кревети и маси“ – Аристид Антонас

После успешната сабота, денес програмата на Бимас продолжува со предавање  на  Аристид Антонас, од Атина -Грција. Настанот ќе се случи...

Денес – Проектот „Рециклиран град“ и предавање на д-р Мицковски

Денес, од настаните на Бимас 2016 ви го најавуваме  проектот „Рециклиран град“ и предавањето насловено како„Трансформација на индустрискиот простор во...

Вечерва – предавање на МАРОЈЕ МРДУЉАШ, во склоп на БИМАС ’16

20.05.2016 во 20ч, ПРЕДАВАЊЕ на Архитектонски факултет, Скопје.  со значајниот гостин од Хрватска МАРОЈЕ МРДУЉАШ, уредник на влијателното хрватско списание...

Свеченост во чест на проф. Георги Константиновски

Почитувани колеги, особена чест ни е да Ве известиме дека во организација на Асоцијација на архитекти на Македонија - ААМ...

Вечерва – Биенале на студентите по архитектура – БИСТА 2016

Вечерва со почеток од 20:00 часот,  во просторот на „Мала Станица“, се отвора биеналето на студентите по архитектура- БИСТА 2016....

Денес се отвара 18 – тото Биенале на македонската архитектура

БИМАС 2016 – РЕЦИКЛИРАНА АРХИТЕКТУРА Музеј на град Скопје 20 часот Извор: AAM Жал ми е за зградите кои секојдневно...

Објавен победникот на Paratissima/Punkt мебел конкурсот

Интернационалниот саем на современа уметност Paratissima Skopje кој оваа година по трет пат ќе се одржи од 10 -12 јуни...

Се отвори фудбалската академија на ФК „Вардар“

Марх, официјално доби покана да го проследи отворањето на новиот објект - фудбалската академија на ФК „Вардар“. Истиот е лоциран...

Томаш Малковски – „Трите тигри и брутал“ предавање на АФС

На Архитектонскиот Факултет во Скопје се одржа уште едно предавање за полската архитектура, овој пат од Томаш Малковски, младиот архитектонски...