Томаш Малковски – „Трите тигри и брутал“ предавање на АФС

На Архитектонскиот Факултет во Скопје се одржа уште едно предавање за полската архитектура, овој пат од Томаш Малковски, младиот архитектонски...

„Новите градови на Балканот: реконструкција за каква иднина?”

Дата: Вторник 17 мај 2016, Време:9:30 ч. Место: Сити Хол Центар Извор: Јана Константинова На семинарот ќе земат учество  г-дин...

„ИМАГИНАРЕН ГРАД“ – изложба на фотографии на Наумчески

Време на одржување: 19 мај 2016, четврток во 20.00 часот Место на одржување: Јавна Соба (Public Room) ул.50 Дивизија бр.22,...

Најавено е Биеналето на македонската архитектура – 2016

Осумнаесеттото Биенале на македонската архитектура - БИМАС 2016, во организација на Асоцијацијата на архитекти на Македонија, ќе се одржи од...

Повторно изложување на „Варшавските тигри“ во Скопје

Одличната изложба и монографија издадена  за „Варшавските тигри“ и нивното дело Музеј на современа уметност во Скопје, повторно ќе имаме...

Покана од МАНУ, за предавање на арх. Георги Константиновски

Почитувани, На 11 мај 2016 година (среда), проф. арх. Георги Константиновски, почесен член на МАНУ, во Македонската академија на науките и уметностите ќе одржи пристапно...

“Dani Arhitekture” од19 до 22 мај во Сараево

Сараево од 19 до 22 мај оваа година по девети пат ќе биде домаќин на интернационалниот фестивал за архитектура “Dani...

Во најава комплексот над Јужниот Булевар (бул.Македонија)

Деновиве, на запуштеното градилиште на Јужниот булевар, зад Музејот на Град Скопје, конечно се постави табла со 3Д визуелизација за...

Job Fair – Чекор поблиску до твојата кариера!

Бордот на Европски Студенти по Технологија-БЕСТ - Скопје со особена чест Ви го најавува дванаесеттото по ред издание на Саемот...

Резултати од работилницата „Архивики“

Викендов, се одржа работилницата „Архивики“ во организација на студиото за архитектура и дизајн „Архипункт“, во соработка со Здружението „Споделено знаење“...