Резултати од работилницата „Архивики“

Викендов, се одржа работилницата „Архивики“ во организација на студиото за архитектура и дизајн „Архипункт“, во соработка со Здружението „Споделено знаење“...

Tрет TEDxSeptemvriskaSesijaSalon – „Скопје 2022….

Tрет TEDxSeptemvriskaSesijaSalon – „Скопје 2022: Урбано одржлив град - реалност или илузија? (“Skopje 2022: Sustainable City - Reality or illusion?”)...

Како помина SymbioCity?

Утрово во 9:00 часот започна семинарот посветен на SymbioCity пристапот во проектирањето и планирањето. Истиот беше организиран од страна на...

Семинар за SymbioCity пристапот во планирањето / 6 Април Public Room

Утре, среда, со почеток од 9 - 13 часот, се организира семинар посветен на SymbioCity пристапот во проектирањето и планирањето....

Калатрава ќе го проектира новиот мост на Вардар?!

Денес во соопштение до јавноста, општина Аеродром ги соопшти плановите за новиот мост на Вардар. Истиот треба да ги поврзе...

Повик за работилница на Архипункт во соработка со МАРХ и ЗСЗ

„Работилница за збогатување на Wikipedia  со податоци за македонската и светската архитектура“ Организатор: Студио за архитектура и дизајн Архипункт Соработници:...

Во Струмица уништен муралот „Пролетна игра“ на проф. Иван Велков

Македонија изгуби уште едно ремек дело од поствоениот период во доменот на сликарството. Станува збор за рушење на дел од Работничкиот...

Истражете го Стоби!

Веќе 8ма година, како локалитетот Стоби е прераснат во успешна Национална установа-Стоби. Истиот во изминатите години се истражува со полна...

Иницијатива „Го сакам Аеродром“

На социјалната мрежа Facebook, деновиве се актуелизира уште еден предлог ДУП. Истиот е актуелизиран од страна на заедницата насловена како...

П Р Е Д А В А Њ Е на архитект др. Владимир Ладински

Извор: aam.org.mk Тематски целини: 1.   Предизвици произлезени од промените во животната средина (климатски промени, загадувања, прекумерно користење на природните ресурси...