Објавени предавачите на „Dani Orisa”

Македонските студенти и професори, со години наназад организирано присуствуваат на Dan Orisa, во Загреб. Се работи за архитектонски собир (...

Повик за протест против изградбата на панорамското тркало

Денес од 18:00 - 21:00 часот, најавен е протест од група граѓани, против изградбата на панорамското тркало во Вардар. Повикот...

Жителите на Карпош против предложениот урбанистички план

Жителите на Карпош, повикуваат преку  социјалните мрежи на освестување на своите сожители против предложениот урбанистички план на општината.  Граѓаните имаат...

In memoriam: Љубе Пота, урбанист и архитект, 1918 – 2015

Извор: AAM  и Утрински Весник Замина човекот кој го одбележа урбанизмот во Македонија За Љубе Пота неговите колеги велат дека...

Честит Илинден!

2ри август е голем ден во македонската историја. Во повеќе наврати македонскиот народ, овој датум го одбирал за значајни историски...

52 години од 5:17 – сеќавање за скопскиот земјотрес

Пред 52 години, во 5:17 се случи скопската трагедија, градот го погоди  земјотрес со јачина од 6,1Mw. Земјотресот однесе повеќе...

13 начини на гледање на градот / Повеќе автори

Куратор: Даниел Серафимовски Асистент: Оливер Илиевски Отворање на изложбата: среда, 24 Јуни 8:30 часот Времетраење на изложбата: 24 Јуни -...