Компаративна фотогалерија на блокови „Некогаш и сега“

Некогаш: Денес: Материјалот го приложија и обработија: Борис Јурмовски , Филип Конески и Мартин Ефремовски Извори: Declampe.net, македонски блогови, сопствени...

Големата годишна награда за архитектура 2015 / фотогалерија

23.12.2015 Среда, 20:00 часот, Музеј на Град Скопје фото: Борис Јурмовски Добитници на едно од најзначајните признанија за архитектура во...

Охрид и околината / XIX век и прва половина на XX век

Материјалот го приложи и истражи: Софија Стојаноска Извори: Приватна колекција на Климе Белкоски, www.declampe.net, блогови и fb групи Варош маало...

Староградска битолска архитектура

Гимназија Панорама Земјоделска школа   Саат кула Плоштад Магнолија Широк сокак Центар Универзитет Св. Климент Охридски Саат кула Митрополија  

„Облакодери во Скопје”

Во последните години, сведоци сме на нова силуета во градот, нови визуелни маркери. Тоа се облакодерите кои се во изградба...

Објектот на аголот на ул.„ Македонија”, спроти „Рекорд”

Автор на фотографии: Борис Јурмовски Скопје губи уште една  фасада на станбен објект од обновата на градот после втората светска...