Фотографии од обновата на Скопје – 1980 / III дел

Фотографии од ” Skopje”, брошура посветена на обновата на постземјотресно Скопје, издадена од “Унија на асоцијации на архитектите на Македонија”,...

The Line between Architecture and Photography / Наумчески

Автор: Александар Наумчески Година: 2015 На видео каналот „You Tube“ налетавме на компилација од фотографиите на архитект Александар Наумчески, подготвено...

Могила на непобедените / Богдановиќ

Локација: Прилеп, Парк на револуцијата Автор: Богдан Богдановиќ Година: 1961 Фотографии: Борис Јурмовски, Филип Конески Извор: Википедија     Могилата...

Фото на денот на Wikimedia Commons

Денес (31 август, 2016 година), на Ризницата, т.е Wikimedia  Commons (проект на кој се наоѓаат сите фотографии кои се користат...

GHETTOBLAST постери – 2 / Александар Балдазарски

Четврток е ден кој во  круговите на младите архитекти асоцира на Baltronic. Добро познат на сите, Александар Балдазарски, повторно споделува...

Фотогалерија: „Рециклиран град“

16:00 – 16:30 Б. КРЦКОВСКА – ИЗЛОЖБА „ЕВОКАТИВНИ СЛОЕВИ“ – МУЗЕЈ НА ГРАД СКОПЈЕ 16:30 – 17:00 АРХИПУНКТ – Н....

Од отворањето на изложбата „ИМАГИНАРЕН ГРАД“ / А. Наумчевски

Вчера присуствувавме на уште едно случување, во склоп на Бимас 2016. Тоа е отворањето на изложбата „Имагинарен град“ од архитектот...

Се отвори фудбалската академија на ФК „Вардар“

Марх, официјално доби покана да го проследи отворањето на новиот објект - фудбалската академија на ФК „Вардар“. Истиот е лоциран...