„Свето Срце Исусово“ – Католичка катедрала, Скопје

Деновиве, тимот на Марх, повторно ја посети Католичката Катедрала во Скопје. Случајната посета, резултираше со фотогалерија на објектот, проектиран 1973...

„Lost Religion“ / Огнен Бојковски

Локација:  Св. Никола, Маврово Aвтор: Огнен Бојковски Година: 2009 Извор: Behance

ГТЦ / фотогалерија на Филип Куновски

Автор:Филип Куновски Локација: Градски Трговски Центар - Скопје Материјалот го приложи: Ноеми Чаусидис

Компаративна фотогалерија на блокови „Некогаш и сега“

Некогаш: Денес: Материјалот го приложија и обработија: Борис Јурмовски , Филип Конески и Мартин Ефремовски Извори: Declampe.net, македонски блогови, сопствени...

Големата годишна награда за архитектура 2015 / фотогалерија

23.12.2015 Среда, 20:00 часот, Музеј на Град Скопје фото: Борис Јурмовски Добитници на едно од најзначајните признанија за архитектура во...

Охрид и околината / XIX век и прва половина на XX век

Материјалот го приложи и истражи: Софија Стојаноска Извори: Приватна колекција на Климе Белкоски, www.declampe.net, блогови и fb групи Варош маало...