Фото на денот на Wikimedia Commons

Денес (31 август, 2016 година), на Ризницата, т.е Wikimedia  Commons (проект на кој се наоѓаат сите фотографии кои се користат...

GHETTOBLAST постери – 2 / Александар Балдазарски

Четврток е ден кој во  круговите на младите архитекти асоцира на Baltronic. Добро познат на сите, Александар Балдазарски, повторно споделува...

Фотогалерија: „Рециклиран град“

16:00 – 16:30 Б. КРЦКОВСКА – ИЗЛОЖБА „ЕВОКАТИВНИ СЛОЕВИ“ – МУЗЕЈ НА ГРАД СКОПЈЕ 16:30 – 17:00 АРХИПУНКТ – Н....

Од отворањето на изложбата „ИМАГИНАРЕН ГРАД“ / А. Наумчевски

Вчера присуствувавме на уште едно случување, во склоп на Бимас 2016. Тоа е отворањето на изложбата „Имагинарен град“ од архитектот...

Се отвори фудбалската академија на ФК „Вардар“

Марх, официјално доби покана да го проследи отворањето на новиот објект - фудбалската академија на ФК „Вардар“. Истиот е лоциран...

„ИМАГИНАРЕН ГРАД“ – изложба на фотографии на Наумчески

Време на одржување: 19 мај 2016, четврток во 20.00 часот Место на одржување: Јавна Соба (Public Room) ул.50 Дивизија бр.22,...

Детското одморалиште на Водно

Дали сме размислиле на потенцијалот на недовршените објекти, старите индустриски капацитети, напуштените домови или згради?!  Македонија е земја, која најмалку...

Ентериерот на Офицерскиот Дом-Битола

Извор: Битола Бабам Битола Доработка на фото: МАРХ Фотогалерија од запуштената тековна состојба на Офицерскиот Дом во Битола.  За неговата...