„Моментум“ – предавање на Simon Hartmann од HHF Architects

„ON THE LEVEL OF MOMENTUM, LET GO…“ –  Simon Hartmann На 1-ви Декември 2016 година, во „Кино Култура“ се оддржа...

Моментум – предавање на архитект Simon Hartmann (HHF Architects)

Во организација на Факултетот за архитектура и дизајн при Универзитет Американ колеџ Скопје, архитект Симон Хартман, еден од тројцата партнери...

Од свеченото доделување на наградата „Андреја Дамјанов“ / Фотогалерија

Радован Раѓеновиќ вчера вечер, во црквата Рождество на Пресвета Богородица, ја доби заслужената награда за животно дело во областа на...

Денес доделување на наградата “АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ 2016

AAM има особена чест да ве покани на свеченото доделување на   НАГРАДА “АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ 2016 на архитект РАДОВАН РАЃЕНОВИЌ. во Црквата...

2 години МАРХ :)

Денес полниме 2 години, откако на 24.11.2014 се впуштивме во мисија за комерцијална промоција на македонската архитектура пред пошироката јавност....

Доделуваме благодарници за втората година 2015-16

По повод вториот роденден на МАРХ,  доделуваме благодарници на оние кои во изминатата година не подржаа во мисијата и воедно...

Промоција на монографија Мијачко станбено градителство / Шерденковска

Промоција на монографија Мијачко станбено градителство – потекло развој дострели 23.11.2016 19 h Автор: Меланија Шерденковска Издавач: Матица Екслузив Разгледувајќи...

Честит 13ти Ноември СКОПЈЕ!

  Фото: Борис Јурмовски Графичка обработка: Филип Конески

БИОГРАФИЈА НА ЕДНО АРХИТЕКТОНСКО ДЕЛО

БИОГРАФИЈА НА ЕДНО АРХИТЕКТОНСКО ДЕЛО: ТЕЛЕКОМУНИКАЦИСКИ ЦЕНТАР – СКОПЈЕ | АРХИТЕКТ ЈАНКО КОНСТАНТИНОВ петок, 11 ноември, 20 часот | Музеј на град Скопје ...