Спомен костурница – Велес / Денковиќ, Суготин

  Автори : Лубомир Денковиќ и Саво Суготин Година: 1976 -1979 Локација: Велес Материјалот го истражи, приложи и обработи: Моника...

Хотел Макпетрол, Маврово

Проектиран: 1978 год. Изведба: 1979/80 год. Автори: Тодоровски Крсто, Митева Блажунка Локација: Ски центар, Маврово Извор: Бимас 1981

Парк на револуцијата / Б. Матевски 1986

целосен назив на проект: „Спомен - парк на револуцијата - Пробиштип“ автор: Борислав Матевски година на проектирање: март 1986 година...

Студентски дом „Гоце Делчев“ / Георги Константиновски 1969

Локација: бул.„ Митрополит Теодосиј Гологанов“ б.б Скопје Автор: Георги Константиновски Година на проектирање: 1969 Изведба: 1973 Извор: Георги Константиновски, фотографии:...

Гимназија „Јосип Броз Тито“ / Повеќе автори 1966-1972

Локација: ул. “Димитрија Чуповски”, б.б _Центар на Скопје Фирма: Македонија проект Изведба: Пелагонија Автори: Василка Петровска Ладинска, Ж. Гелевски, С....

Ст. блок Б3 Стар Аеродром / 1988-93

Автори: Данаил Јанчулев, Параскева Гребенароска, Емилија Јовановска Зафировска Локација: Стар Аеродром, Скопје Проектирање и изведба: Бетон Инвеститор: Воена пошта Година...

Мост „Гоце Делчев” Скопје / 1973 год.

Година: 1973 Донација: Француска влада Фирма и изведба: Пелагонија Извор: Пелагонија, Скопје (30 години слободен развој) Најмодерното мостовско остварување на...

Објектот на аголот на ул.„ Македонија”, спроти „Рекорд”

Автор на фотографии: Борис Јурмовски Скопје губи уште една  фасада на станбен објект од обновата на градот после втората светска...

Детска градинка „Астибо” – Штип 1980

Автори: Александар Смилевски и Љубица Никољска Година на изведување: 1980 Локација: Штип Извор: Бимас, Детска градинка Астибо Специфично архитектонско решение,...