Првонаграден конкурсен труд за Градско собрание – Скопје / Равникар 1966

Автор: Едвард Равникар Соработници: Мајда К. и Ана М. Година: 1966 Локација: Плоштад Македонија, Скопје Извор: „Еdvard Ravnikar, architect and...

Станбени згради Б13 и Б14, Ново Лисиче / Трифун Јанев

Локација: Ново Лисиче, единка А3-4 Автор: Трифун Јанев Проектна организација: Бетон со мешовита сопственост Р.Е Институт за студии и проектирање...

Станбени кули ГТЦ / Серафимовски 1952

Локација: Кеј 13-ти Ноември Автор: Александар Серафимовски Година на проектирање: 1952 Изведба: 1959 Извор: 100 години модерна/ Михаил Токарев, Архив...

Градски ѕид, Станбени блокови и кули – Скопје / 1968 год.

Извор : “СКОПЈЕ ЦЕНТАР - ГРАДСКИ ЅИД, Станбени блокови и кули” Завод за станбено-комунално стопанисување на град Скопје, 1968 Материјалот го...

“Три проекти за иднината на градот Охрид” / Чипан и Јанкоски

Автори: Борис Чипан и Јоне Јанкоски "Три проекти за иднината на градот Охрид"  е проект - изложба на Борис Чипан...

Спомен костурница – Велес / Денковиќ, Суготин

  Автори : Лубомир Денковиќ и Саво Суготин Година: 1976 -1979 Локација: Велес Материјалот го истражи, приложи и обработи: Моника...

Хотел Макпетрол, Маврово

Проектиран: 1978 год. Изведба: 1979/80 год. Автори: Тодоровски Крсто, Митева Блажунка Локација: Ски центар, Маврово Извор: Бимас 1981

Парк на револуцијата / Б. Матевски 1986

целосен назив на проект: „Спомен - парк на револуцијата - Пробиштип“ автор: Борислав Матевски година на проектирање: март 1986 година...

Студентски дом „Гоце Делчев“ / Георги Константиновски 1969

Локација: бул.„ Митрополит Теодосиј Гологанов“ б.б Скопје Автор: Георги Константиновски Година на проектирање: 1969 Изведба: 1973 Извор: Георги Константиновски, фотографии:...